Lithos Digital
5.0
Με βάση 44 κριτικές
powered by Google
js_loader

Ψάχνετε παντού για ένα έμπιστο social media agency στην Ελλάδα;

Πάρτε μια ανάσα, γιατί βρήκατε τους συνεργάτες που χρειάζεστε.

Είτε μόλις τώρα ξεκινάτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε είστε παλιά καραβάνα που χρειάζεται φρέσκιες ιδέες, η διαχείριση social media από τη Lithos Digital θα σας λύσει τα χέρια.

Πώς; Είναι πανεύκολο να πάει κάτι λάθος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ένα έμπειρο agency μπορεί να σας κρατάει συνεχώς στον σωστό δρόμο. Τα social δεν είναι καμιά επιστήμη, οπότε πολλές είναι οι επιχειρήσεις που φτιάχνουν λογαριασμό σε ό,τι πλατφόρμα κυκλοφορεί και αραδιάζουν περιεχόμενο, προσευχόμενοι κάτι να γίνει viral. Αλλά φυσικά ποτέ δε γίνεται και ούτε πρόκειται να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Η αναποτελεσματικότητα αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το περιεχόμενο αυτό δε στοχεύει συγκεκριμένα την κατηγορία των ιδανικών πελατών/αγοραστών και δεν αντανακλά το brand σας.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Αυτό ισχύει και στο δικό μας θέμα. Κοιτώντας τα social media με στρατηγική ματιά, θα διαπιστώσετε ότι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο μάρκετινγκ αλλά και στο ταξίδι του πελάτη σας, το γνωστό customer journey. Ύστερα από αυτήν τη συνειδητοποίηση, ερχόμαστε εμείς, για να χτίσουμε το καλύτερο πλάνο με στόχο να συνδεθείτε με τους πελάτες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εκείνοι επιλέγουν (και αγαπούν) να μπαίνουν, αντί να ξοδεύετε χρόνο και χρήμα δημοσιεύοντας random περιεχόμενο σε άσχετες πλατφόρμες.

Είστε έτοιμοι να δείτε τα social σοβαρά;

Πώς ακριβώς θα με βοηθήσει ένα καλό social media agency στην Ελλάδα;

Καλή ερώτηση. Από τεχνικής άποψης, μάλλον θα χρειαστείτε έναν συνδυασμό οργανικού και επί πληρωμής περιεχομένου για τα social media (για παράδειγμα, δημοσιεύσεις και διαφημίσεις για το Facebook).

Η σχεδίαση ενός πλάνου περιεχομένου με πυλώνες και κατηγορίες είναι απαραίτητη. Οι πυλώνες είναι γενικά θέματα που θέλετε να αναπτύξετε, ενώ οι κατηγορίες είναι οι διάφοροι τύποι ή τα διάφορα είδη περιεχομένου (όπως είναι τα posts με κείμενο, μεγάλα άρθρα, εικόνες με meme ή βίντεο –ανάλογα την πλατφόρμα και το κοινό). Πριν το καταλάβετε, θα έχετε ένα social calendar γεμάτο επίκαιρα θέματα και χώρο για γρήγορο σχολιασμό της (σχετικής με τον τομέα σας) επικαιρότητας.

Πριν ξεκινήσετε με αυτά, χρειάζεστε μια εταιρεία που να ακούει το τι πραγματικά θέλετε. Μαζί, μπορείτε να αναπτύξετε ένα μοναδικό πλάνο για την επίτευξη των στόχων σας. Η επιλογή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα οποία αξίζει να εστιάσετε εξαρτάται από τη φύση της επιχείρησής σας και τις προτιμήσεις του κοινού σας. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε από τώρα είναι ποιες πλατφόρμες εξυπηρετούν τους δικούς σας σκοπούς.

Ποιες social media πλατφόρμες ταιριάζουν στην επιχείρησή μου;

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς κοινωνικές πλατφόρμες για επιχειρήσεις και τι κάνουν;

Ορίστε τι ισχύει:

Με σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα, το Facebook παραμένει μια δυνατή πλατφόρμα για επιχειρήσεις. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική σελίδα για εσάς, να σας βοηθήσουμε να βγάλετε κέρδος με διαφημίσεις στο Facebook, να μετρήσουμε την πρόοδο με τη χρήση ειδικών εργαλείων, να προγραμματίσουμε δημοσιεύσεις και να στοχεύσουμε το κοινό σας. Το Facebook είναι εκπληκτική πλατφόρμα, για να αποκαλύψετε μια πιο χαλαρή πτυχή της επιχείρησής σας με διαγωνισμούς, giveaways και ενημερωτικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο που οι πιθανοί αγοραστές θα μοιράζονται και με τους φίλους τους.

Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, το LinkedIn είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία B2B πλατφόρμα στον κόσμο και η μόνη που είχε εξαρχής τις επιχειρήσεις στο νου της. Στην αρχή, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το LinkedIn ως online βιογραφικό σημείωμα και το μέρος για να μοιράζονται περιεχόμενο σχετικά με τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι σελίδες επιχειρήσεων (ειδικά μικρών και μεσαίων) είναι χρήσιμες, αλλά πολλοί είναι οι CEOs που βλέπουν μεγαλύτερη κίνηση στους προσωπικούς LinkedIn λογαριασμούς τους. Βελτιστοποιώντας το προφίλ σας εκεί σαν website σελίδα προορισμού, μπορείτε να μοιράζεστε σκέψεις και εμπειρίες για τη διοίκηση που «τραβούν» engagement. Αυτό, με τη σειρά του, γεννά στους χρήστες την επιθυμία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς, πατώντας το προφίλ σας, και να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Η ανάμειξη των σωστών συστατικών πυλώνων και τύπων περιεχομένου είναι ικανή να μετατρέψει ένα LinkedIn λογαριασμό σε πολύτιμο εργαλείο που συμπληρώνει άψογα την ιστοσελίδα και τα υπόλοιπα μάρκετινγκ κανάλια σας.

Αν η εικόνα είναι κομμάτι της επιχείρησής σας (όπως είναι για παράδειγμα για ένα tattoo studio, μια μπουτίκ μόδας ή ένα ταξιδιωτικό γραφείο), το Instagram δε γίνεται να λείπει από τα social media σας. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το προφίλ σας, να βάλετε ένα link προς την ιστοσελίδα σας ή ένα landing page και να μοιράζεστε εμπειρίες και νέα μέσα από όμορφα βίντεο στα Instagram Feeds, Stories και Reels. Επιπλέον, μπορείτε να συνεργαστείτε με influencers με τους οποίες έχετε κοινό κοινό.

Με 1,6 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα, το TikTok μπορεί να μπουστάρει την επιχείρησή σας, αν στοχεύετε σε ένα νεότερο κοινό. Δημιουργώντας έναν επαγγελματικό TikTok λογαριασμό, έχετε πρόσβαση σε εργαλεία μάρκετινγκ και στατιστικά της πλατφόρμας, ώστε να φτιάξετε διαφημίσεις, να ορίσετε το budget σας και να εμφανιστείτε στην οθόνη του κοινού σας χάρη στο TikTok For Business. Και με το περιεχόμενο; Μην ανησυχείτε –δε χρειάζεται να αρχίσετε τους χορούς (εκτός αν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε), αυτό που θέλει η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι βίντεο πρωτότυπα, καθηλωτικά και τόσο εθιστικά που οι θεατές είναι απεγνωσμένοι να δουν και άλλα και να μάθουν περισσότερα για εσάς.

Ναι, YouTube! Το 90% των ανθρώπων χρησιμοποιούν την πλατφόρμα αυτή, για να βρουν νέες επιχειρήσεις και προϊόντα. Μάλιστα, είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης (ξέρετε ποια είναι η πρώτη!). Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το δικό σας κανάλι με προσεκτικά επιλεγμένο περιεχόμενο, χτίζοντας μια βιβλιοθήκη με χρήσιμες πληροφορίες, στις οποίες οι συνδρομητές και οι επισκέπτες σας έχουν εύκολη πρόσβαση όποτε χρειάζονται. Το περιεχόμενό σας μπορεί να περιλαμβάνει unboxing βίντεο με influencers, κριτικές και how-to οδηγούς. Με σωστές λέξεις κλειδιά, ελκυστικούς τίτλους και τακτική προσθήκη νέου περιεχομένου, το YouTube θα τροφοδοτήσει άψογα τη στρατηγική SEO.

Πάνω από 50 εκατομμύρια επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το WhatsApp για σκοπούς μάρκετινγκ, ενώ γενικά έχει πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες. Σπουδαίο είναι το γεγονός ότι έχει 98% υψηλότερο ποσοστό ανοίγματος μηνυμάτων συγκριτικά με τα email και SMS. Πολλοί είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας με το WhatsApp – σχεδιάζοντας διαφημίσεις που ενθαρρύνουν τους ενδιαφερόμενους να σας μιλήσουν, στέλνοντας διαφημιστικά μηνύματα ή δημιουργώντας ένα κατάστημα ή μια συλλογή στο WhatsApp Business. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp με τον πατροπαράδοτο τρόπο, τηλεφωνώντας σε ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο δωρεάν.

Τι εταιρείες ωφελούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα;

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που τα πάνε καλά, ενσωματώνοντας τα social media στην στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθούν.

Δείτε εδώ μερικά ενδιαφέροντα case studies:

Η νομική εταιρεία Οικονομάκης Χρήστος αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη βελτίωση του brand image και την ανάδειξη των υπηρεσιών της.

Στον ανταγωνιστικό χώρο της ενέργειας, η εταιρεία Revma Store, με την προσθήκη των social media στο πακέτο  digital marketing που είχε, είδε μεγαλύτερη πρόοδο και περισσότερες πωλήσεις.

Οι διαφημίσεις στα social media γαλήνεψαν τα επαγγελματικά νερά για την  Cruiseway Travel, αφού έφεραν αύξηση στην αναγνωρισιμότητα, στην επισκεψιμότητα και στις πωλήσεις της εταιρείας.  

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ίσως βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε παρακάτω.

Το Facebook είναι το δημοφιλέστερο μέσο social media στην Ελλάδα. Ένα υπεύθυνο social media agency παρέχει καθοδήγηση, για να δείτε αν η πλατφόρμα αυτή ταιριάζει και στη δική σας επιχείρηση.

Πολλά είναι τα κριτήρια για να βρείτε ένα social media agency που να μπορείτε να εμπιστευτείτε. Πρώτα, πρέπει να ενδιαφερθεί για τους επαγγελματικούς σας στόχους, χωρίς να ακολουθεί την ίδια προσέγγιση για όλους. Επίσης, θα πρέπει να είναι εύκολο να βρείτε και να διαβάσετε case studies και κριτικές, ώστε να διαπιστώσετε αν όντως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ικανή να παρακολουθεί και να αξιολογεί τα αποτελέσματα των social δραστηριοτήτων.

Πολλή δουλειά θέλουν τα social media στην αρχή, για να τοποθετηθούν γερές βάσεις για βιώσιμη επιτυχία. Αναθέτοντας τη διαχείριση social media σε ένα agency, εσείς δε χρειάζεται να περνάτε καθημερινά χρόνο στις πλατφόρμες αυτές, καθώς το agency είναι αυτό που θα σας παρέχει αναφορές για την πρόοδο των λογαριασμών σας και θα τσεκάρει μήπως χρειάζονται αλλαγές στο πρόγραμμα (π.χ. ανακοινώσεις για εποχιακές ή special προσφορές).

Εξαρτάται από τους στόχους σας. Αν έχετε δικό σας υπάλληλο ή ολόκληρο τμήμα social media, είναι πιθανό να αισθάνεστε ότι δε χρειάζεστε κάποιο social media agency. Αν όμως δεν έχετε άτομο με εξειδίκευση στον τομέα αυτόν ή η ομάδα σας πνίγεται στη δουλειά, οι εξωτερικοί social media experts αποδεικνύονται σωτήριοι, καθώς σας εξοικονομούν χρόνο, για να επικεντρωθείτε σε πιο επείγουσα θέματα της επιχείρησης.

Οι εφαρμογές WhatsApp Messenger, Facebook, Messenger, Rakuten Viber Messenger και Telegram Messenger είναι όλες δημοφιλείς στην Ελλάδα. Αξίζει να ζητήσετε συμβουλές από επαγγελματίες στο digital marketing, ώστε να βρείτε τις ιδανικές εφαρμογές για τη δική σας επιχείρηση.

Τι λένε οι πελάτες μας

Δείτε όλες τις αξιολογήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού και να δούμε αναλυτικά πως μπορούμε να εκτοξεύσουμε την επιχείρησή σας. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε και να σας βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.